Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/var/lib/lsphp/session/lsphp81) is not within the allowed path(s): (/tmp:/home/teateraros.se/) in /home/teateraros.se/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite/includes/class-pys.php on line 207
Föreställningar | Teater Aros
Warning: Undefined global variable $_SESSION in /home/teateraros.se/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite/includes/class-events-manager.php on line 171

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/teateraros.se/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite/includes/class-events-manager.php on line 171
alla våra

Föreställningar

  
Pelle Svanslös
(2023-2024)

-EN FLERSPRÅKIG MUSIKAL

Vår favoritkatt är tillbaka på scenen! Den här gången får ni möta Pelle, Gullan, Måns, Bill och Bull när Pelle precis flyttat till Uppsala. Att komma som ny till en plats där man sticker ut är inte alldeles lätt visar det sig…

Teater Aros satsar på flerspråkig scenkonst och Pelle Svanslös- En flerspråkig musikal är vår första teaterföreställning där vi leker med flera olika språk. Med en blandning av kurdiska, svenska, rumänska, franska – och en stor dos musik – är detta en föreställning för alla!

Föreställningen hade premiär på Sprakateatern i Uppsala i januari 2023 med en ny spelperiod i september samma år.  I november 2023 spelades föreställningen på Centralteatern i Gävle och nu väntar nypremiär i Stockholm på Aliasteatern 11 maj 2024.

MEDVERKANDE

Ensemblen:
Ala Riani – Pelle/Bill och Bull
Sara Lewerth – Måns/Bill och Bull
Tania Cepoi – Gullan/Bill och Bull

Konstnärligt team:
Janya Cambronero Severin – Regissör och koreograf
Anja Björck – Musikalisk ledare och koreograf
Thomas Sandberg – Kompositör
Linda Pettersson – Scenograf och kostymör
Johan Engelbrekt – Ljustekniker och snickare
Ida Hall – Scenograf och kostymassistent
Klara Gustafsson – Ljuddesigner
Linn Pettersson – Kommunikatör

Föreställningslängd ca. 40 min.

Nypremiär 11 maj klockan 11.00
Aliasteatern, Stockholm

Spelas även:
11 maj kl. 14.00
12 maj. kl. 11.00 och 14.00

Med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. 
I sammarbete med: Uppsala Kommun, Bilda och Idéer för livet. Pelle Svanslös och hans vänner är skapade av författaren Gösta Knutsson och illustratören Jan Gissberg.

Välkomna!

Glöm aldrig Trine (2024)

Teater Aros ungdomsensemble spelar ”Glöm aldrig Trine” av Dag Thelander.
Föreställningen spelas på Sprakateatern, Salagatan 24.

Medverkande:

Lana Al’Aktaa 

Daniel Høidahl 

Linnea Olsson 

Gabriella Arvidsson

Jawid Amiri 

Urbain Shukuru 

Elvira Isacsson 

Viveka Iversen 

Malva 

Regi: Linda Pettersson & Janya Cambronero Severin

Premiär tisdag 9 april kl 19.00

Spelas även 15 april kl.19.00
Samt 16 april kl.19.00

 

Tretton-dagsafton (2018)

Vem är vem och vem är du? Shakespeares Trettondagafton är en komedi som lockar till många skratt och byten av identiteter.

Viola kommer efter ett skeppsbrott i land på en helt ny plats. Hon klär ut sig till man för att få ta tjänst vid greve Orsinos hov, Orsino som älskar den sörjande Olivia. Snart är alla involverade ett spel där man inte vet vem som talar sanning – eller ens vem som är vem…

Fysisk teater är stommen i hela föreställningen, som görs av Teater Aros avancerade skådespelargrupp bestående av sju nyanlända ungdomar.

Föreställningen spelas
9 nov kl. 19.00 Storbrunn, Östhammar
10 nov kl 15.00 Gottsunda Dans & Teater, Uppsala
23 nov kl 13.00 Teater Teamus, Malmö
23 nov kl 19.00 Motettens Folkets Hus, Malmö

MEDVERKANDE:

Flora Iradukunda, Bismilla Ghoulami, Omid Reza, Haze Xedrov, Marta Vysochanska, Jawid Amiri, Mohamad Hakim

Regi & Dramaturgi: Linda Pettersson & Janya Cambronero Severin. Musik: Christian Wirén. Regiassistent: Harón Sanchez. Kostym: Linda Pettersson.

GOD AFTON, VACKRE MASK (2018)

– OM MORDET PÅ GUSTAF DEN TREDJE

SommarSPRAKs teaterföreställning 2018  blev något utöver det vanliga. ”God Afton, Vackre mask” berättade på ett komiskt vis hur mordet på Gustav III gick till.

Föreställningen blandade teater, musik, sång och dans i en härlig kompott, och publiken blev inte besviken! Och alla medverkande kommer nog minnas hur det gick till när Sveriges teaterkung bev mördad låååång tid framöver.

DEN GODA MÄNNISKANS TYSTNAD (2018)

– EN TEATERVANDRING GENOM 1930-TALETS UPPSALA

En utomhusteater där vi i historiska miljöer fick följa en fiktiv familj som mötte historiska personer som levde och verkade under 1930-talet.

Spelades 18, 19, 25 och 26 maj kl 18.00.

Medverkande: Fredrik Lundqvist, Linda Pettersson, Oscar Ohlson, Janya Cambronero Severin, David Gottfridson samt Deborah Larsson,

Kostym: Emma Seby

Höstens avslutning

2017 avslutades med fyra korta föreställningar för ett fullsatt Grand! Välkomna tillbaka i slutet på maj för vårterminens föreställning!

Robin Hood

För nionde året i rad genomför vi SommarSPRAK – en två veckors intensivkurs där nyanlända ungdomar får utveckla sin svenska genom teater och presentera en föreställning. Årets pjäs är Robin Hood, som spelas på Grand fredag 7 juli kl.12.00.

Fritt inträde!

För ditt bästa (2017)

Vårens teater- och dansgrupper utmynnade i föreställningen ”För ditt bästa” – en föreställning i fyra akter som utgick från barnkonventionen.

Se mig!

Under läsåret 2016-2017 gjorde vi ett samarbetsprojekt med LYSAskolan och Palmbladsskolan, där nyanlända elever tillsammans med etablerade svenskar fick ta fram en egen föreställning som utgick från ungdomarnas egna tankar.

Pjäsen spelades på Lilla Teatern 15-17 maj, och totalt fem föreställningar gavs.

Mor och barn

En föreställning som handlar om val, kvinnors rätt till sina egna liv, ensamhet, trasiga familjeband och försöken att nå varandra och tomheten när man inte lyckas. Till levande musik ser vi desperata försök att nå fram till den man borde älska.

Pjäsen spelades på Uppsala Konsert och Kongress Lördag 4 februari samt på Uppsala Stadsteater 1 april.
Medverkande:
Modern: Anna Lynby Olsen
Sonen: Fredrik Lehmann

Regi: Janya Cambronero
Scenografi & Kostym: Linda Pettersson

Ingen ser en – men jag finns (2014)

En föreställning om flyktingskap. En mor och hennes två döttrar är ombord en båt som förliser, och de kommer ifrån varandra. Vad är det som får en att fly? Vad möter man under och efter flykten?

Pjäsen spelades Gottsunda Dans och Teater hösten 2014, för gymnasieklasser och allmänheten. Ensemblen bestod av 18 skådespelare.

Manus & Regi: Janya Cambronero
Producent & Scenograf: Camilla Jarlgård