Vår

Personal

Janya Cambronero Severin

Janya Cambronero Severin

Verksamhetsansvarig

REGISSÖR, DRAMAPEDAGOG OCH SKÅDESPELARE
Teater Aros grundare tillsammans med Anna-Maria Wiklund Matala och verksamhetsansvarig. Utbildad regissör och skådespelare vid California State University och RADAD dramapedagog. Fokus på Meisnerteknik och fysisk teater. Brinner för teater som samhällsförändrande verktyg.

Anna-Maria Wiklund Matala

Anna-Maria Wiklund Matala

Verksamhetsansvarig Malmö

REGISSÖR, DRAMAPEDAGOG OCH SKÅDESPELARE
Teater Aros grundare tillsammans med Janya Cambronero Severin och verksamhetsansvarig. Auktoriserad Dramapedagog med en fil. kand examen i teater och drama via Västerbergs folkhögskola samt Högskolan i Gävle. Arbetar som regissör sedan år 2012 i Kulturhuset TEAMUS Malmö, tidigare arbetat som teaterlärare vid estetiska programmet vid Fridegårdsgymnasiet i Bålsta, kreativ ledare för fritidsgården Verkstan i Bålsta samt danslärare vid Håbo musikskola.

Drivs av att kunna skapa möten mellan människor i såväl arbetet med grupper samt i kontakten mellan föreställning och publik.

Linda Pettersson

Linda Pettersson

Dramapedagog

Utbildad dramapedagog med många års erfarenhet av barn och ungdom. Jobbar med Teater Aros sedan 2015.
Inspirerad av Viola Spolins metoder och duktig konfliktlösare.

Anna Sandin

Anna Sandin

Teaterpedagog

Teaterpedagog som, sedan examen från Örebro Universitet 2009, främst arbetat med barn. Drivs av viljan att, genom drama, skapa ett gruppklimat där alla får synas och höras. Har arbetat med Teater Aros sedan 2019.

Mikaela

Mikaela

Dramapedagog

Johan

Johan

Teaterpedagog

En teaterpedagog med stort intresse för dramats utvecklande potential. Har en kandidatexamen i Teaterpedagogik från Örebro Universitet, ett års utbildning i berättande och skådespeleri från Wiks Folkhögskola, samt flera års erfarenhet av arbete med barn och unga. Drivs av föreställningsprocesser och att låta gruppens egna tankar speglas i arbetet som de gör. 
Är intresserad av musik och scenteknik, och har ansvar för tekniken på Sprakateatern. 
Började hos Teater Aros i augusti 2021